Få skreddersydd

Din reise til Anguilla

image

På Anguilla finner dere roen på blant palmesus, kritthvite sandstrender, et skinnende turkisblått hav og en varm lokalbefolkning.

Langt vekk fra typiske turistdestinasjoner med kasino og nattklubber, ligger det en liten karibisk perle, Anguilla. Denne paradisøya ligger i det østlige Karibien som er kjent for å huse noen av de fineste strendene i verden, og øya er intet unntak. Faktisk er øya også kjent for å være Karibiens strandhovedstad, noe som sier alt om kvaliteten på strendene her. Men selvom øya er populær blant jetsettere som reiser hit for å nyte solen og nydelig karibiske gastronomi, så er dette en av de mest fredlige øyene i Karibien. Her handler livet om å nyte, kose seg og skjemme seg bort i sola.

Selvom øya er et lite paradis på jord, så er det også en av Karibiens mest uturistede reisemål.  Her finner dere fortsatt nydelig strender uten kjas og mas, koselige strandrestauranter og en vennlig lokalbefolkning, alt sammen vel bevart.

Reiseforslag til den destinasjonenDin reise til Anguilla

  • Vannsport
  • Strand
  • Dykk/Snork
  • Gourmet
  • Uturistet
  • Ekstravagant
image

VANNSPORT

Selvom strendene er det helt store høydepunktet på Anguilla, så kan øya likevel by på et godt utvalg av vannsport. En av de beste måtene å oppleve Anguillas spektakulære kystlinje på er ved å leie en glass bottom kajak. Dette er en kajak med glass i bunn slik at man i tillegg kan se direkte ned i det krystallklare vannet. CARIBIA TRAVELS anbefaler også å prøve Stand Up Paddleboarding, SUP, som er et stort og stabilt surfebrett som du står på og padler dere fremover. En unik, sporty og morsom måte å oppleve Anguilla på.

image

STRAND:

Meads Bay, Barnes Bay, Shoal Bay og Rendezvous Bay – er alle navn på nydlige kritthvite sandstrender som kan oppleves på Anguilla. Faktisk er har øya hele 33 strender hvor flere av de ligger på topp i kåringer over verdens beste strender. Alle Anguillas strender har det til sammen at de ligger i vakre omgivelser, ut mot et innbydende turkisblått hav og byr på silkemy sandstrand. Langs noen av strendene finner dere blant annet luksriøse gourmetrestauranter og ekstravagante resorts.

image

DYKKING / SNORKLING:

Dykking og snorkling er to av de mest populære aktiviter i Karibien. På Anguilla finnes det et flott koralrev hvor man kan oppleve alt fra fargerike fisk til store havskilpadder. Noen av de mest imponerende og populære snorkle og dykke spots på Anguilla er bl.a. Little Bay og Shoal Bay East, hvor det er mulig å gå på oppdagelse på egenhånd eller dra på tur i en glass bottom boat.

image

KULINARISK:

Anguilla er en av øyene i Karibien hvor de lokale virkelig liker å kose seg med god mat. Det betyr også at øya kan by på alt fra lokale BBQ’s til luksuriøse gourmetrestauranter.
En av de mest populære restaurantene på Anguilla – Blanchards Beach Shack, ligger i West End Village. Her serveres det alt fra jerk chicken til mahi mahi sandwiches og kokos og karry muslinger. Gourmetrestaurantene serverer dessuten alt fra kreps og den lokale favoritten, hummer til lunsj. Vi kan også anbefale å prøve en up and coming delikatesse Lionfish.

image

UTURISTET:

Selvom Anguilla er et lite paradis på jord, så er det også en av Karibiens mest uturistede reisemål. Dette er en kombinasjon av at det krever både tid og tålmodighet å reise til Anguilla, både fra Europa og USA, i tilleg til at det finnes relativt få hotellmuligheter. Heldigvis sier vi, for det er det som gjør at Anguilla har bevart sin autentiske sjarm. Her finner dere fortsatt nydelig strender uten kjas og mas, koselige strandrestauranter og en vennlig og imøtekommende lokalbefolkning, alt sammen vel bevart.

image

EKSTRAVAGANT:

Selvom Anguilla er for alle så er det især et populært reisemål for USA’s jetsettere. Det er ikke uvanlig at Liam Neeson, Paul McCartney, Robert De Niro eller Justin Bieber sitter ved bordet ved siden av dere på en av strandrestaurantene og spiser en burger, eller nyter middagen på en 5-stjernet gourmetrestaurant til kvelds. Anguilla er øya man reiser til for å nyte sol, late dager på stranden og god mat, alt sammen i en atmosfære av fred og ro i luksuriøse omgivelser.

5

Raske fakta om Anguilla

Fact # 01

● Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

30O

Fact # 02

● Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR):

27O

Fact # 03

Valuta

XCD,USD

Visste du, at Anguilla betyr ål på spansk, og at navnet kommer fra øyas forming?

Visste du, at Anguilla kun er 20 minutter med båt fra naboøya St. Martin?

Fact # 04

Innbyggertall

15.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

550,-

Andre reisemål

  • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
  • CVR Nr.: 37555495
  • Tlf: +47 23 96 51 71
  • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)