Få skreddersydd

Din reise til Aruba

image

Aruba – eventyrlige strender, gourmetrestauranter og en av Karibiens vakreste byer.

I det sørlige Karibien finner dere en øy, med den mest fargerike by og med evig sol! Aruba har noe for enhver, uansett om dere ønsker fred og ro på Eagle Beach eller action på Palm Beach. Når dere slentrer gjennom Oranhestads små gater, vil dere raskt se hvordan kolonialtiden har satt sit preg på dette nederlandske territorium. 

 

De seneste årtier har øyen utviklet seg fra å være en uspolert øy i det sørlige Karibien, til idag å være en av de mest populære reisemål i Karibien. Den nederlandske innflytelse i kolonitiden er ikke til å ta feil av når dere ser alle bygningene i allverdens pastellfarger. Eller når dere møter de imøtekommende lokale innbyggerne. Aruba er tillegg en av de karibiske destinasjoner, man raskest kan fly til. Og da er det jo ikke helt gærent at det er den øy i Karibien med flest soldager i løpet av året.

 

Ønsker dere en familieferie, hvor dere med ro i sindet kan la barna leke ved vannet, i bassenget eller i sandet? Så er denne destinasjon en utrolig god mulighet.

Din reise til Aruba

 • Vannsport
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Natteliv
 • All-Inclusive
 • Shopping
 • Barnevennlig
 • Gourmet
image

VANNSPORT:

På stranden Palm Beach, som er et av de beste områdene å bo i på Aruba, finner dere et stort utvalg av vannsport. Alt fra banantuber til kajakker, stand up paddle boarding og det helt nye – Water Jet Pack. Denne jet packen skyter dere opp til 9 meter over havets overflate, samtidig som dere med garanti vil bli beundret av andre turister og folk rundt dere. Stand Up Paddle Boards kan leies på stranda, så dere kan padle ned langs kysten og se den fasinerende øya fra en annen vinkel.

image

KULTUR:

Oranjestad er en sjarmerende by og også hovedstaden på Aruba. Det mest spektakulære ved byen er de utrolige bygningene, som stammer helt tilbake fra kolonitiden. De finnes i allverdens farger fra gul til rød og blå. Disse bygninger er velbevarete og vedlikeholdt, noe de spektakulære fasader vitner om. I byen finner dere også adskillige museer, som er et besøk verd. Dette inkluderer bl.a. Arubas’ historiske museeum og det nationale arkeologiske museum.

image

STRAND:

Selvom termen – verdens beste – etterhvert har blitt en noe brukt fase, så kan det i særdelshet benyttes for beskrive Eagle og Palm beach på Aruba. Strendene ligger kun adskilt med få kilometer mellom seg, men det er en verden til forskjell på de to områdene. Palm Beach er blir også kalt “High Rise Area”, ettersom det er her de store strandresorts ligger. Stranden er super, vannet er turkisblått og det er en god vibrant stemning her. På Eagle Beach er hverdagen helt annerledes. Stranden er bred med det mykeste sandet dere kan forestille dere, omtrent som melis, og vannet glitrer seg i det evige solskin. Eagle Beach blir i motsetning til Palm beach, kalt for “Low Rise Area”, ettersom det er her man finner de typisk mindre resorts og boutique hoteller.

image

DYKKING / SNORKLING::

Aruba er kjent for å være en spennendedestinasjon for dykkere som er interessert i skipsvrak. Adskillige vrak ligger sunket langs kysten, og det er snakk om alt fra slepebåter til større fraktskip, ja til og med flyvrak ligger det her. Det er også her dere finner Karibiens størst skipsvrak i Karibien – SS Antilia, som sank på 1940-tallet. De som ikke dykker eller snorkler, kan ta seg en tur med The Atlantis Submarine, hvor man fra ubåten kan se adskillige koraller, vrak og tusenvis av fisk.

image

NATTELIV:

Hvis dere liker å danse av deg kaloriene etter en god middag på en av Arubas’ mange verdensklasse restauranter, så er det gode nyheter på vei. På Aruba finner dere nemlig fantastisk natteliv, som inkluderer alt fra kasinoer til barer og nattklubber. Uansett om dere ønsker en enkelt drink eller 10, så er det ved Palm Beach at dere finner det. Området har sakte med sikkert utviklet seg til å bli en av Karibiens beste for de som ønsker en kombinasjon av perfekte strender, shopping, god mat og nattklubber.

image

ALL INCLUSIVE:

Hvis dere ønsker en ferie der dere ikke trenger å tenke på å ta frem lommeboka hver gang dere bestiller mat eller drikke så er et hotell med all inclusive en god ide. Aruba har etterhvert fått en god del muligheter innenfor dette svært populære konseptet, og mange av hotellene ligger ved det populære Palm Beach. Resorts som vi kan anbefale og som byr på en velutviklet all inclusive program er bl.a. Occidental, Holiday Inn og RIU.

image

SHOPPING:

De seneste årene har shoppingmulighetene på Aruba eksplodert, så det finnes nå butikker for en hver smak. Uansett om dere er på jakt etter en badeball eller en veske fra Louis Vuiton, som finner dere det på Aruba. Et av de beste steder for high-end shopping er i Renaissance Mall, som ligger i hjertet av Oranjestad. Her finnes over 60 ulike butikker og spisesteder. Perfekt til en overskyet dag eller om dere bare trenger et lite avbrekk fra solen.

image

BARNEVENNLIG:

Ønsker dere en familieferie, hvor dere med ro i sindet kan la barna leke ved vannet, i bassenget eller i sandet, så er Aruba en utrolig god mulighet. Både Palm og Eagle Beach er som støpt for barn, etetrsom det rolige vannet sikrer de mest optimale forholdene selv for de minste. Stort sett alle hoteller og resorts på Aruba har dessuten imponerende bassengområder, som barna kan boltre seg i. I tillegg til det enorme utvalget av vannsport og ulike aktiviteter på land, så kommer barna til å kose seg glugg og ønske at de aldri vil hjem igjen.

image

KULINARISK:

På Aruba finner du restauranter for enhver smak, og innenfor et hvert budsjett. Super amerikanske steakhouses, fashionable italienske restauranter og allverdens internasjonale spesialiteter er å finne her. Aruba er et mekka for matelskere, hvor du kan få noen av de mest velsmakende opplevelser du sent vil glemme. Vi kan bl.a. anbefale Carte Blanche Restaurant, som serverer internasjonale retter, eller The Flying Fishbone hvor du kan opppleve noen av de mest delikate fiskerettene i hele Karibien.

5

Raske fakta om Aruba

Fact # 01

Gj. snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

30O

Fact # 02

Gj.snitt. Tempratur Vinter (NOV-APR)

27O

Fact # 03

Valuta

AFL/AWG,USD

Visste du, at det bor mennesker fra over 90 ulike nasjonaliteter på Aruba?

Visste du, at Aruba er den øy i Karibien, som har flest soldager hvert år?

Fact # 04

Innbyggertall

103.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

550,-

Andre reisemål

Bonaire

Karibien

Bonaire

Cayman Islands

Karibien

Cayman Islands

St Lucia

Karibien

St. Lucia

Martinique

Karibien

Martinique

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)