Få skreddersydd

Din reise til Bonaire

image

En liten øy i det sørlige Karibien.

Bonaire, som utgjør b’en i ABC-øyene står for, ligger ved siden av de noe mer kjente øya – Aruba og Curacao. De utgjør sammen ABC Øyene. 

Denne øy tiltrekker mennesker fra hele verden. Det er et av verdens beste reisemål for de som elsker å dykke og snorkle, her finner man nemlig ett av de absolutt vakreste koralrev rundt øya, og spesielt ute på Klein Bonaire. Øya er også et fantastisk reisemål for windsurfing.  Øyas vakre undervannsliv, rosa flamingoer, saltgruver, perfekt forhold til windsurfing og uturistede sjarm, gjør øya til et sant lite Karibisk paradis.

 

Øya er en av Karibiens mest stille og fredelige øyer, noe en gåtur gjennom hovedbyen, Kralendijk, vil vise. Her ligger et par fantastiske restauranter og hus i all verdens farger fra kolonitiden.

Man kan med fordel utforske Bonaire på sykkel eller scooter, for å oppleve alt fra ville esler til rosa flamingoer og imøtekommende lokale beboere.

Din reise til Bonaire

  • Vannsport
  • Natur
  • Strand
  • Dykk/Snork
  • Barnevennlig
  • Uturistet
image

VANNSPORT

Windsurfing er en av de mest populære vannsportsaktiviteter på Bonaire. Faktisk sies det, at den beste windsurfingen i Karibien finnes på netopp Bonaire. Det beste spottet er ved Jibe City, som ligger ved stranden Lac Bay – en av de fineste på øya. Den beste sesongen for windsurfing er fra desember til august, hvor netopp Lac Bay får perfekte mengder med vind, og som gjør det til et mekka for surfing.

image

NATUR:

Naturen på Bonaire finnes både over og under vannet. Samtidig som det fargerike og spennende koralrevet utspiller seg i det krystallklare karibiske havet, kan man på Bonaire se de mange andre naturseverdigheter på land. Dette gjelder bl.a. de rosa flamingoer, som har blitt et kjennetegn for Bonaire. I Washington-Slagbaai National Park kan man bl.a. oppleve disse fantastiske fuglene, divi divi trær, utallige kaktuser, leguaner og mye mer. Rundt på Bonaire lever det dessuten ville elser, som gjerne kommer og hilser på, spesielt om det er mat å hente.

image

STRAND:

Selvom Bonaire ikke er den typiske destinasjonen for en badeferie, så kan øya likevel by på et par gode strender. Den beste er Sorobon Beach, Lac Bay og No Name Beach. Sistnevnte ligger på paradisøya Klein Bonaire, som ligger rett ut for vestkysten av Bonaire. Hvor Sorobon Beach og Lac Bay er fine langgrunte og familievennlige strender, er No Name Beach en strand som er som tatt ut av et postkort.

image

DYKKING / SNORKLING:

Dykking og snorkling er hovedaktiviteten på Bonaire. Hele kysten rundt Bonaire er en del av Bonaire National Marine Park, som betyr at det er fredet og ekstremt godt tatt vare på. Bonaire har et av de vakreste og mest uberørte koralrev i verden, derfor er det også lovpliktig å betale et engangsbeløp 10 USD, hvis dere skal snorkle eller dykke på Bonaire. Snorkeling og dykking kan gjøres direkte fra land og på Klein Bonaire, men vi anbefaler å bli med på en arrangert tur hvis man ønsker å få mest ut av opplevelsen.

image

BARNEVENNLIG:

Bonaire er et ideelt sted for barnefamilier, som ønsker fred og ro samt mulighet for oppleve autentisk karibisk sjarm, bade og snorkle. Det er leilighetskompleks over hele øya, som er perfekte for familier. Her har man alt fra kjøkken til seperate soverom tilgjengelig, ideelt for de som ønsker å kunne lage til mat på egenhånd. Dessuten er det flere morsomme attraksjoner for barn, bl.a. et drive-in eselreservat, hvor det bor mer enn 600 esler. Her kan man fore og kose med eslene som ikke er redde for å stikke hodet inn av vinduet for å få en gulerot. En fantastisk opplevelse for hele familien.

image

UTURISTET:

Bonaire er en av de minste øyene i Karibien, og fortsatt en forholdsvis uoppdagen destinasjon. Det finnes ingen store resorts, på samme måte som f.eks naboøya Aruba, men derimot små koselige og sjarmerende boutique hoteller og leilighetskompleks som ligger helt ut til vannet. Bonaire er en svært autentisk øy, hvor fokuset ligger i å bevare naturen og øya sjarm. Selvom øya er uturistet, er den likevel godt utviklet med godeattraksjonsmuligheter, restauranter, supermarkeder og severdigheter.

5

Raske fakta om Bonaire

Fact # 01

Gj.snitt Temperatur Sommer (MAJ-OKT)

30O

Fact # 02

Gj.snitt Temperatur Vinter (NOV-APR)

27O

Fact # 03

Valuta

USD,ANG

Visste du at det på Bonaire er er eselreservat hvor det lever over 600 esler? Det sies at eiren kan navnene på hver og en av de.

Visste du at Bonaire's drikkevann, som er destillert havvann - er noe av det reneste i hele verden?

Fact # 04

Innbyggertall

17.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

500,-

Andre reisemål

Aruba

Karibien

Aruba

St Kitts & Nevis

Karibien

St Kitts & Nevis

Martinique

Karibien

Martinique

Mexico

Karibien

Mexico

  • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
  • CVR Nr.: 37555495
  • Tlf: +47 23 96 51 71
  • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)