Få skreddersydd

Din reise til Curacao

image

C’en i ABC-øyene står for Curacao, som sakte men sikkert holder på å bli en av de mer populære øyene i Karibien.

Curacao byr nemlig på vidunderlige matopplevelser, strender med azurblått hav, gode snorkleforhold og kulturelle bygninger i museer fra kolonitiden.

På denne øy finner dere en av Karibiens mest sjarmerende og koseligste byer – hovedstaden Willemstad. Gå en tur gjennom byen, som står på listen over UNESCO’s verdens kulturarv, og oppleve forhistoriske bygninger i allverdens pastellfarger.

 

Eller ta turen ut til Grote Knip, som er øyens beste strand. Her kan dere ofte oppleve en havskildpadde som stikker hodet over vann for å trekke luft. Nyt en god middag med røtter fra enten Mexico, Italia, frankrike eller en av de mange andre nasjonalitetene som er å finne på øyen. Dere finner mange restauranter ved Mambo Beach, hvor dere samtidig har gode muligheter for å danse litt med rockefoten.

 

Hvis dere leter etter en øy i Karibien hvor dere kan feriere med hele familien, store som små, så er dette en god mulighet.

Reiseforslag til den destinasjonenDin reise til Curacao

 • Vannsport
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Natteliv
 • Barnevennlig
 • Gourmet
image

VANNSPORT:

Hvis dere liker fart og spenning, gjerne til vanns, så har dere kommet til det helt rette stedet. Langs den vakre kysten på Curacao er det et stort utvalg av vannsport. Alt fra Water Jet Back, windsurfing og tubing til jetski og vannski. Det finnes mange utleiere og turoperatører, som mer enn gjerne byr på et adrenalinfremkaldende eventyr på det krystallklare havet rundt Curacao.

image

KULTUR:

På Curacao finner dere en av Karibiens mest sjarmerende og koseligste byer. Willemstad er på listen over UNESCO’s verdens kulturarv med god grunn. Byen var også hovedstaden på De Nederlandske Antiller, før gruppen ble delt i 2010. Overalt i byen kan dere se de karakteriske nederlandsk-inspirerte bygningene fra 16- og 1700 tallet. Havnen på Willemstad er spektakulær, hvor dere kan gå og titte på butikkene som ligger på den ene siden, og ut mot det glitrende havvannet på den andre siden. Gjennom byen går det dessuten en kanal som er koselig å vandre langs.

image

STRAND:

Selvom Curacao ikke er verdenskjent for sine strender, så finnes de i beste velgående. En av de mest populære er Mambo Beach, hvor det fine sandet og klare vannet er den største severdigheten. Fasilitetene med de mange restauranter, barer mm. gjør Mambo Beach til et sikkert valg blant strandelskere.
Ønsker dere å oppleve den absolutt beste stranda på øya bør dere dog leie en bil og ta turen nordover, hvor Playa Kenepa Grandi – Grote Knip – ligger. Vannet her er noe av de klareste i hele Karibien, som tatt ut av et postkort.

image

DYKKING / SNORKLING::

Disse populære aktivitetene er noe av de beste dere kan foreta på Curacao. Undervannslivet er så og si perfekt, for de som best liker å ha hodet under vann det meste av ferien. Et rikt dyreliv og koraller omringer øya, hvor dere bl.a. kan oppleve Curacao Underwater Marine Park, som strekker seg 20 kilometer langs Curacaos’ sørlige kystlinje. Akkurat som på Curacaos’ naboøyer Aruba og Bonaire, så finnes det på Curacao mange skipsvrak og millioner av fargerike fisk.

image

NATTELIV:

Den store befolkningen som er fra mange ulike nasjonaliteter betur også at Curacao har et av de beste og mest kulørte natteliv i hele Karibien. Øya avholder hvert år Karnival, som står på i mange uker. I denne perioden slutter festen aldri og humøret er virkelig på topp. Curacao har dessuten et annerledes og unikt system som gjør, at hver nattklubb har sin egen uoffisielle natt, hvor alle samles på den pågjeldende klubben og fester natten lang.

image

BARNEVENNLIG:

Hvis dere leter etter en øy i Karibien hvor dere kan feriere med hele familien, store som små, så er Curacao en god mulighet. Her kan barna kose seg i ved langgrunte strender, snorkle med havskilpadder ved Playa Kenepa eller svømme med delfiner i Dolphin Academy. Det finnes dessuten flere ulike resorts, heriblant Sunscape Curacao – som er perfekte for familier.

image

KULINARISK:

På Curacao finner dere et enormt stort utvalg av restauranter, som byr på både lokale og internasjonale menyer. Alt fra sjømat, ris, bønner og kylling, som er viktige ingredienser i den lokale matkulturen, til luksuriøse gourmet restauranter og street burger langs vejen. Det spares ikke på maten, så når dere først bestiller én rett, så er sjansen for å bli mett før hovedretten abolutt til stede.

5

Raske fakta om Curacao

Fact # 01

Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

30O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

27O

Fact # 03

Valuta

ANG,USD

Visste du, at hovestaden på Curacao - Willemstad - er en del av UNESCO World Heritage Sites?

Visste du, at Curacao er ligger kun 60 kilometer nord for Venezuela?

Fact # 04

Innbyggertall

150.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person

500,-

Andre reisemål

St Maarten

Karibien

St. Maarten

Cayman Islands

Karibien

Cayman Islands

Mexico

Karibien

Mexico

Guadeloupe

Karibien

Guadeloupe

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)