Få skreddersydd

Din reise til Dominica

image

Velkommen til Dominica!

Ser dere på de andre Karibiske øyene og tenker om det mon finnes en øy som er uturistet, har vulkane, regnskog, sorte sandstrender og imponerende fossfall? Så er Dominica et reisemål for dere.

Denne øy er naturhovedstaden i Karibien og kan blant annet by på snorkling ved Champagne Reef og fantastiske vandremuligheter. Beliggende midt i det østlige Karibien, blant de noe mer kjente øyene Martinique og St. Lucia, ligger Dominica. Øya forveksles ofte med Den Dominikanske Republikk, men øyene kunne ikke vært mer forskjellige.

Det er en av Karibiens og verdens mest frodige øystater, og da også fått kallenavnet “The Nature Island”. Det er den øy i verden som har flest aktive vulkaner, som gjør den vandring til en av de mest imponerende aktivitetene. Underveis på turen vil dere gå gjennom utemmet og uspolert regnskog. Her vil dere oppleve alt fra “boiling lakes” til fossefall, eksotisk dyreliv og mye mer.

Glem ikke å snorkle ved champagne reef. Dette har fått navnet på grunn af de konstante bobler, som kommer fra havets dyb og op til overfladen. Nettopp på grunn av den vulkaniske naturen.

Turistene som besøker øya kan glede seg over kunne nyte uberørt natur!

 

Din reise til Dominica

  • Natur
  • Dykk/Snork
  • Uturistet
image

NATUR:

Hvis dere skal til Dominica, så husk å ta med gode vandrestøvler. Alle stier på Dominica fører dere gjennom uberørt miljø, kløfter og frodige daler. Det ene øyeblikket befinner dere i tett regnskog, hvor dere i det eneste står på toppen av en bakke med utsikt over havet og vulkaner.
Dominica er også hjemsted for Karibiens første langdistanse vandresti – Waitukubuli National Trail – som tar dere gjennom territorier tilhørende det opprinnelige folket på Dominica. Stien fører dere også til Morne Trois Pitons National Park, som er en del av UNESCO’s kulturarv.

image

DYKKING / SNORKLING:

Dominica er en naturelskers drøm, og heller ikke snorkle og dykke mulighetene er det noe å sette fingeren på. På den sørvestlige delen av Dominica ligger Soufriere Bay. Rett ut for kysten ligger champagne reef, som er verdenskjent på grunn av de konstante luftboblene som kommer fra vulkaniske gasser på bunnen av havet. Dere kan sammenligne opplevelsen med å sitte i en jacuzzi – den eneste forskjellen er bare at champagne reef ligger midt i Det Karibiske Havet. En uforglemmelig opplevelse.

image

UTURISTET:

Selvom Dominica kan høre sut som en drøm for de fleste, så er øya en av de minst turistede i hele Karibien. Grunnen til dette er at øya generelt har få sandstrender, luksuriøse resorts og ingen internasjonale flyruter. For å komme seg til Dominica må dere via andre øyer, som for mange kan virke litt kronglete. Turistene som dog besøker øya kan dog glede seg over kunne nyte uberørt natur, havskilpadder og et av Karibiens mest eksotiske hoteller – Secret Bay Resort. Ønsker du å bo på en av National Geographics’ “Unique Lodges Of The World”, så kan dette også oppleves ved å bo på det sjarmerende – Rosalie Bay Resort.
Nettopp lodges er det mange av på Dominica – og hvorfor ikke prøve en natt i trehytte midt i regnskogen?

5

Raske fakta om Dominica

Fact # 01

Gj.snitt Temperatur Sommer (MAI-OKT)

28O

Fact # 02

Gj. snitt temperatur Vinter (NOV-APR)

26O

Fact # 03

Valuta

XCD,USD

Visste du, at det er flere aktive vulkaner på Dominica enn noe annet sted i verden?

Visste du, at Dominica primært består av regnskog, hvor man bl.a. kan oppleve 365 floder, fossefall og verdens anden største varmekilde - Boiling Lake?

Fact # 04

Innbyggertall

75.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person

400,-

Andre reisemål

Tobago

Karibien

Tobago

Curacao

Karibien

Curacao

Guadeloupe

Karibien

Guadeloupe

  • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
  • CVR Nr.: 37555495
  • Tlf: +47 23 96 51 71
  • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)