Få skreddersydd

Din reise til Grenada

image

Grenada – Duften av krydderier!

I den sørøstlige delen av Karibien ligger det en øy, hvor dere kjenne duften av krydderier omtrent med en gang dere stiger ut av flyet. The Spice Island, er nemlig en av verdens størst eksportører av krydderier. Når dere går gjennom fantastiske St. Georges, hovedstaden her, og kjenner duften av muskat så ved dere, at dere er langt hjemmefra.

Deres lokale kjøkken, som ofte inspirerer de mange andre øyene i Karibien! Øya har dessuten nydelige sandstrender og et frodig terreng, som gjør den til en av våre favoritter i hele Karibien. Gjemt bort mellom Tobago, Barbados og Grenadinene ligger denne karibiske perlen av et paradis, som muligens er den mest fleksible øy i Karibien. Så snart dere setter føttene på denne øy blir dere mottatt med åpne armer av den imøtekommende lokalbefolkningen. Mange mener det er den vennligste i Karibien

Vi hjelper dere avsted til disse eventyrlige omgivelser. 

Din reise til Grenada

 • Vannsport
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Gourmet
 • Uturistet
image

VANNSPORT:

Hvis dere liker å bevege dere ut på tur i en kajakk så er Grenada reisemålet for dere. Her vil dere bevege dere ned langs kysten, hvor dere raskt vil oppdage at øya har mye å by på. Her er også gode snorkleforhold hvor dere blir guidet inn i små bugter og får sett Grenadas historie både over og under vannet. Øya har mange muligheter så her er det bare å velge det som dere går og drømmer om.

image

NATUR:

Naturen på Grenada er vakker og frodig men temmet, og dere vil raskt forstå hvorfor turister som lokale elsker å vandre rundt på denne øya. Her finner dere bl.a. Grand Etang National Park & Forest Reserve, hvor det er store variasjoner av vakre planter, blomster og ikke minst dyr. Annetsteds på øya kan dere ta turen til Annandale Falls, som ligger i fjellene nord for St. Georges. Her kan dere bade i for enden av fossefallet, eller hoppe ned fra toppen hvor det er mer enn ti meter ned.

image

KULTUR:

Ta turen til Fort George, som ble bygget i 1705 av franskmennene. Her kan dere til dags dato se en stor svart kanon, som peker ut over havet. Dette vitner om den forhistoriske kulturen som øya bærer preg av, og hvordan man beskyttet øya mot de som ikke var velkommen i sin tid. Dere kan også gå en tur ved havnefronten i St. Georges og Carenage, som er to av de mest billedskjønne byene i Karibien. Eller hva med en tur til Dougaldston Spice Estate og hvor dere kan oppleve en av Grenada’s eldste muskatnøtt plantasjer. Her kan dere se hvordan diverse krydderier blir til og naturligvis kjøpe med dere en souvenir hjem.

image

STRAND:

Strendene på Grenada er noen av Karibiens nydeligste, og de ligger som perler på en snor langs den spektakulære kystlinjen. En av de flotteste og mest populære, Grand Anse Beach, er besøkt av både turister såvel som de lokale innbyggerne.
En annen populær og noe mindre strand, Morne Rouge Bay, er også populær og kjennetegnes ved at det er en noe roligere.

image

DYKKING & SNORKLING:

Selvom Grenada har rikelig med severdigheter over vannet, så er det under vannet noen av de største ligger. Her kan dere bl.a. oppleve øyas underwater sculpture park, hvor dere kan se skulpturer stå hånd i hånd i en rundkreds på bunden av havet. Dere kan se denne parkrn ved å snorkle over skulpturene, men de opleves best ved å dykke ned og stå ansigt til ansigt med denne unikke kulturelle severdighet.

image

KULINARISK:

The Spice Island er naturligvis også godt kjent for deres lokale kjøkken, som ofte inspirerer de mange andre øyene i Karibien. Her kan dere velge mellom alt fra lokal streetfood til gourmet retter ved luksuriøse restauranter. Maten er ofte velsignet med de krydderiene, som Grenada er kjent for å produsere og eksportere verden over. På den sørlige kysten av Grenada finner dere bl.a. The Beach Club at Calabash, som serverer noen av øyas beste måltider, med alt fra tapas til sjømat. Et absolutt must å besøke når dere reiser til Grenada.

image

UTURISTET:

Grenada er en forholdsvis liten øy i Karibien, og selvom det er mange muligheter for å oppleve et vaskeekte paradis så er øya fortsatt uspolert og har en god autentisk karibisk sjarm. Her ligger mange boutiquehoteller og knapt så mange luksuriøse resorts. Når dere slentrer ned langs postkort-stranden Grand Anse, så vil dere istedet for haugevis av turister oppleve de smilende lokale som nyter det rolige øylivet med lekende barn i sanden eller med en lokal øl på en strandbar i solnedgangen.

5

Raske fakta om Grenada

Fact # 01

Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

30O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

28O

Fact # 03

Valuta

XCD,USD

Visste du at Grenada også går under navnet "The Spice Island"? Øya er en av verdens ledende eksportører av alt fra kanel til vanilje og muskat.

Visste du at Grenada før i tiden het Camerhogue, Concepcion og La Grenade, før britene enegyldig ga øya navnet Grenada.

Fact # 04

Innbyggertall

110.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

500,-

Andre reisemål

Martinique

Karibien

Martinique

Turks & Caicos

Karibien

Turks & Caicos

Mexico

Karibien

Mexico

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)