Få skreddersydd

Din reise til Guadeloupe

image

Guadeloupe er en fascinerende øygruppe som byr på en autentisk karibisk atmosfære.

Her kan dere oppleve alt fra kulturhistorie, fransk inspirerte restauranter, paradisstrender, karneval og frodig natur. Slå dere løs i Guadeloupe National Park på Basse Terre, som er står på listen over verdens biosfærereservater av UNESCO.

 

Her er det mange spennende vandrestier, som bl.a. fører til La Soufriere vulkanen eller fjellet Col de la Matéliane. Faktisk er vandrestiene totalt over 300 kilometer lange. Dere kan også ta turen til Grand Terre, som er den andre “vingen” på Guadeloupe, hvis man forestiller seg øya som en sommerfugl. Her kan dere med fordel besøke Sainte-Anne, hvor det turkisblå vannet venter på dere. Eller spis på en av mange lekre restauranter, som gjemmer seg på disse unike øyer. Øyene er en del av det franske oversjøiske territorium, og er derfor rik på herlig fransk kultur. Og hvis dere setter pris på lokale spesialiteter kombinert med franske kokkekunster og afrikanske krydderier – så trenger dere ikke lete lenge etter en restaurant her.

 

Øyene byr på alt fra kultur og strender til nydelig natur.  Selvom Guadeloupe er en av de større og mer utviklede øyer i Karibien, så er det fortsatt en svært uspolert perle med generelt lite turister.  Det er et nydelig reisemål for de som ønsker å kombinere natur, kultur, strand og gode matopplevelser.

Din reise til Guadeloupe

 • Krydstogt
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Natteliv
 • Uturistet
image

CRUISE:

Selvom Pointe A Pitre – hovedstaden på Guadeloupe – ikke er en stor cruisehavn i forhold til eksempelvis San Juan, så seiler noen av de mest spektakulære cruise ut fra netopp denne byen. Reis på et 14 dagers cruise med Costa Cruises, som bl.a. byr på reiseruter, hvor dere kommer til en ny øy hver eneste dag. Forestil dere å besøke Tobago den ene dagen, mens dere neste dag nyter duften av muskatnøtter på Grenada, ta på catamarantur på Barbados tredje dagen og vandre i regnskogen på St. Lucia en helt fjerde dag. Her får dere virkelig opplevd alle de beste sidene av Karibien, på en avslappende og trygg reisemåte.

image

NATUR:

Dere har kanksje ikke hørt så mye om Guadeloupe, men øyene byr på alt fra kultur og strender til nydelig natur. Som tidligere nevnt så finner dere Parc National de la Guadeloupe på Basse Terre. Her kan dere oppleve over 100 ulike orkide arter, 11 flagermus raser samt et fortryllende frodig landskap. Dere kan også oppleve La Soufriere vulkanen, som er en Karibiens mest spektakulære. Den strekker seg hele 1467 meter opp i lufta, og er et symbol på nasjonalparken.

image

KULTUR:

Guadeloupe, er en del av det franske oversjøiske territorium, og er derfor rik på herlig fransk kultur. Den franske arkitektur og levemåten avspeiler seg i hverdagen på Goadeloupe, hvor fransk også er det offisielle språket. I hovedstaden Pointe A Pitre finner dere flotte bygninger, historiske kirker og ikoniske markeder, hvor det bl.a. blir solgt frisk frisk, som fiskerne kommer inn med hver morgen. Og nettopp fisking er også en stor del av kulturen på Guadeloupe.

image

STRAND:

Selvom det finnes reisemål i Karibien, som er mer kjent for deres strender enn det Goudeloupe er, så finnes det uten tvil også noen virkelig fine strender her. Reis f.eks til Sainte-Anne, som ligger på Grande Terre. Her finner dere det azurblå havet, palmer som svaier i vinden og de karakteriske småbåtene, som ligger langs kysten. Ved Sainte-Anne er det flere flotte strender å velge mellom, i tillegg til gode muligheter for å bo på fine hoteller rett ut mot stranda.

image

DYKKING / SNORKLING::

Selvom kulturen, naturen og strendene i høy grad er høydepunktene på en tur til Guadeloupe, så må dere ikke glemme å oppleve livet under vann også. Ut for byen Bouillante på Basse Terre, finner dere en av Karibiens flotteste underjordiske skulpturparker. Den har det vakre navnet, Jacques Cousteau’s Underwater Reserve. Her kan dere velge mellom å snorkle, dykke eller bli med på en tur i en glass bottom boat, hvor dere kan se direkte ned til flotte koraller og alverdens fisk. Noen av de mest spektakulære dyr i området er havskilpadder, piratfisk og barracudaer.

image

KULINARISK:

Hvis dere setter pris på lokale spesialiteter kombinert med franske kokkekunster og afrikanske krydderier, så trenger dere ikke lete lenge etter en restaurant på Goudeloupe. Fersk fisk levert direkte fra fiskerne er å finne på de fleste restaurantmenuer, som bl.a. inkluderer skalldyr, røkt fisk, kreps, konkylie og diverse karry-retter. Med mer enn 200 gode restauranter på Guadeloupe, er det mange muligheter for å finne nettopp det dere liker best.

image

UTURISTET:

Selvom Guadeloupe er en av de større og mer utviklede øyer i Karibien, så er det fortsatt en svært uspolert perle med generelt lite turister. Selvom det kan være en liten ufordring å komme seg til Guadeloupe og det ikke er her dere finner enorme luksusresorts, så venter det turistene en mer genuin og autentisk opplevelse, hvor dere ikke kan unngå å komme i kontakt med de lokale innbyggerne. Guadeloupe er dog et nydelig reisemål for de som ønsker å kombinere natur, kultur, strand og gode matopplevelser. Dessuten er Guadeloupe også en fin øy å kombinere med andre øyer i Karibien.

5

Raske fakta om Guadeloupe

Fact # 01

Gj. snitts temperatur sommer (MAI-OKT)

29O

Fact # 02

Gj. snitts temperatur vinter (NOV-APR)

27O

Fact # 03

Valuta

EUR

Visste du, at Guadeloupe er formet som en sommerfugl? Området på den venstre "vingen" hedder Basse-Terre, hvor imot Grande-Terre ligger på den høyre siden.

Visste du, at det finnes hele 9 bebodde øyer som er en del av Guadeloupe? På grunn av dette, karakteriseres Guadeloupe som et øyhav.

Fact # 04

Innbyggertall

400.000

Fact # 05

Ca. Daglig matbudsjett pr. person

550,-

Andre reisemål

Jamaica

Karibien

Jamaica

Curacao

Karibien

Curacao

Karibien

Dominica

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)