Få skeddersydd

Din reise til Jamaica

image

Jamaica er en av de største øyene i Det Karibiske havet.

Det er samtidig en av de øyene som byr på aller flest opplevelser – fra tropiske fossefall til Bob Marley museet i hans hjemby Kingston. Uansett hva dere måtte velge så er alle opplevelsene godt krydret med jamaikanske kultur på ekte rasta vis. 

 

Forestil dere en gåtur i solnedgangen samtidig som dere slentrer bortover i myk kritthvit sand med det lokkende turkisblå vannet på den ene siden, og folk som nyter varmen og en kald øl til reggae musikk på restauranter på den andre siden. Dette er livet i badebyen Negril. Hvis dere trenger litt mer action så hopper dere ombord i en tømmerflåte gjennom tropiske omgivelser, eller bader i en av Ocho Rios mange fossefall. Eller hva med å strekke litt på beina og ta en vandretur i fjellene ved Blue Mountains? Der findes ingen annen øy som denne, og her er det noe for en hver smak.

Din reise til Jamaica

 • Vannsport
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Natteliv
 • All-Inclusive
 • Golf
 • Barnevennlig
image

VANNSPORT:

Montego Bay, Negril og Ocho Rios – de tre beste badebyene på Jamaica, og der dere finner alverdens vannsport muligheter. Svøm med delfiner, lei en vannscooter, river raft ned de imponerende elvene, paraglide med utsikt over øya eller ta med dere hele familien på sightseeing i kajak.

image

NATUR:

Blue Mountains og John Crow National Park er to av de største naturseverdigheter på Jamaica. Disse uspolerte fjellene og grønne områder er velsignet med flotte utsiktposter, fossefall, regnskog samt eksotiske planter og dyr. Dere kan komme dere til tops på Blue Mountains høyeste punkt enten på egne ben eller ved hjelp av et esel. Man bruker typisk et par dager på en slik tur, men når dere først når toppen, og siktbarheten er god, kan dere se helt til Cuba.

image

KULTUR:

Når Jamaica og kultur blir nevnt i samme settning, så er det i stor grad musikken og folket det er snakk om. Jamaica er hjemsted for reggae, som en av verdens største musikklegender, Bob Marley, har hatt en stor innflytelse på utbredelsen av. Overalt på Jamaica kan man høre bongotrommer og ikoniske rytmer, og dersom dere ønsker å utforske mer av historien bak musikken så er et besøk til Bob Marley museet i Kingston verdt et besøk. Men det er ikke kun Bob Marley som gjør Jamaica til noe helt spesielt. Folket her generelt er imøtekommend og hjelpsomme. Livet tas med ro og det gjør noe helt spesielt ved den vennlige atmosfæren på øya som er skapt av jamaicanerne.

image

STRAND:

Overalt på Jamaica kan dere finne nydelige hvite sandstrender med turkisblått hav som rolig ligger og skvulper. Noen av de beste strendene ligger i Negril, Montego Bay, Ocho Rios og Whitehouse. De fleste sandstrendene finner man på nord og vestkysten av Jamaica, og disse vil få dere til å glemme tid og sted. Negrils’ Seven Mile Beach er ofte å finne på lister til ulike kårtinger over verdens beste strender. Negril kan i tillegg by på noen av Karibiens vakreste solnedganger.

image

NATTELIV:

Det er nok ikke en overraskelse, men på Jamaica elsker man lange netter hvor reggaen spiller til den lyse morgen. Det lokale ølet – Red Stripe – er populær blant både lokale som turister, og alt fra barer og nattklubber ligger spredt i byene Negril og Montego Bay, hvor man kan nyte sene netter ved vannet.

image

ALL INCLUSIVE:

På Jamaica ligger noen av Karibiens beste all inclusive resorts. Markedet er primært dominert av 5 internasjonale hotellkjeder, Sandals, Secrets, Couples, Iberostar og Palace Resorts. Hotellkjedene Hyatt, Hilton og Melia kommer sge også stille og rolig på vei frem, og vokser i takt med turismen. På jamaikanske all inclusive resorts kan dere smake på alt fra lokal jerk chicken til velkjente internasjonale retter. Underholdingen er massiv, drinkene er gratis og beliggenheten u mot de kritthvite sandstrender er ikke til å slå.

image

GOLF:

Jamaica har blitt et populært reisemål for golfelskere, og banene ligger primært på nordkysten- Spesielt områdene ved Montego Bay og Runaway Bay ligger det nydelige grønne golfbaner, hvor dere spiller med havet ved din side. En av de fineste banene ligger i Ocho Rios, hvor du er omgitt av grønne palmer og sol året rundt.

image

BARNEVENNLIG:

Jamaica er den perfekte destinasjonen for familier. De nesten uendelig mange resorts her arrangerer underholdning for store som små. Her er det aldri noen som kjeder seg! Hotellene ligger generelt ut til barnevennlige og langgrunte strender, hvor timene går med å leke i den silkemyke sanden. Hvis barna trenger litt mer fart og spenning kan en svømmetur med delfiner anbefales eller hva med å besøke Kool Runnings Adventure Park hvor man kan kjøre gocarts, prøve vannsklier, bungeetrampoliner og mye mer.

5

Raske fakta om Jamaica

Fact # 01

Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

29O

Fact # 02

Gj.snitt Temperatur Vinter (NOV-APR)

26O

Fact # 03

Valuta

JMD,USD

Visste du at noen av verdens største atleter og musikere er fra Jamaica? Bl.a. legenden Bob Marley, og verdens raskeste løper Usain Bolt?

Visste du at karakteren "James Bond" ble oppfunnet av Ian Fleming fra hans hjem i St. Mary på Jamaica. Siden skrev Ian Fleming hele 10 av filmene på nettopp Jamaica?

Fact # 04

Innbyggertall, mio.

3

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

350,-

Andre reisemål

St Barts

Karibien

St Barts

Guadeloupe

Karibien

Guadeloupe

Karibien

Dominica

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)