Få skreddersydd

Din reise til Martinique

image

Den franske øya Martinique, byr på et forførende miks. 

Øya byr på pragtfulle strender, frodig natur, fasinerende historie og tropiske hager.  Hovedstaden på Martinique heter Fort De France, og er øya viktigste by i forhold til turisme og handel. Her kan dere oppleve fantastisk fransk arkitektur, museer og kirker.

 

Elsker dere også strender? Hvor store palmer står side om side langs gyldent sand? Så er Sainte-Anne noe for dere! Hva enn dere vil snorkle eller dykke så får dere muligheten for å se mange flotte skipsvrak, som sank under et vulkanutbrudd på 1800-tallet.

 

Også naturen er et lite vidunder i seg selv.  Her finner dere en av Karibiens vakreste botaniske hager – Balata Botanical Gardens. Her eksisterer over 3000 ulike planter og blomster. Her er et omfattende system av vandrestier, som snor seg gjennom tropisk skog, forbi fossefall og hvor kysten alltid er rett om hjørnet.

Den franske innflytelsen er også tydelig å se. Hvor især restaurantene avspeiler fransk kokkekunst i verdensklasse.

 

Øya har fortsatt en svært autentisk sjarm, da den ikke er like besøkt som noen av naboøyene.

 

Din reise til Martinique

 • Vannsport
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Gourmet
 • Uturistet
image

VANNSPORT:

Selvom Martinique primært er kjent for sine flotte hager, frodig skog, flotte strender og fantastisk matlaging, så er det også et paradis for wind og kitesurfere. Hvis dere er mer til vannski eller wakeboarding så er det også gode muligheter for dette på Martinique.

image

NATUR:

Naturen på Martinique er et lite vidunder i seg selv. Her finner dere en av Karibiens vakreste botaniske hager – Balata Botanical Gardens – hvor det eksisterer over 3000 ulike planter og blomster. Nord for Fort De France kan dere begynne eventyret ditt gjennom regnskogen på Route de la Trace, som tar dere hele veien til Mount Pelée – Martiniques’ historiske vulkan.

image

KULTUR:

I hovedstaden Fort De France vil dere oppleve fantastisk fransk arkitektur, museer og kirker. Men Fort De France har ikke alltid været hovedbyen. For et par hundrede år siden het hovedstaden Sainte-Pierre. Ved siden av denne sjarmerende byen ligger vulkanen Mount Pelée, som gikk i utbrudd i 1802. Dette ødela hele Sainte-Pierre og drepte alle 30.000 innbyggere utenom én fange, som ble beskyttet av de tykke fengselveggene. Utbruddet gjorde også at en del skip og båter sank utenfor kysten, som idag gjør Sainte-Pierre til et av de beste snorkle og dykkerområder for skipsvrak.

image

STRAND:

Elsker dere også strender, hvor store palmer står side om side langs gyldent sand? Så er Sainte-Anne noe for dere. Her finner dere Martiniques’ beste strender, blant annet Les Salines, som byr på lekkert klart hav og finkornet sand. Stranden er ca. 1 kilometer lang og populær blanet de lokale innbyggerne. Dere vet hva de sier – de lokale vet som regel best.

image

DYKKING / SNORKLING:

Hvor koraller ikke er hva Martinique er best kjent for, så er skipsvrakene utfor Sainte-Pierre derimot verdt et besøk. Hva enn dere vil snorkle eller dykke så får dere muligheten for å se mange flotte skipsvrak som sank under et vulkanutbrudd på 1800-tallet.

image

KULINARISK:

Martinique er et oversjøisk fransk territorium, og når noe er fransk, så er det ofte like god mat, og Martinique er intet unntak. Utallige gode restauranter ligger spredt over hele øya, men især i Fort De France er de eminente. Her kan dere få servert klassiske retter som Escargots à la Bourguignonne (snegler som i bourgogne), andebryst eller muslinger i hvitvinssaus – og det er nydelig!

image

UTURISTET:

Martinique er for mange europeere og amerikanere en øy som er godt kjent. Men øya har fortsatt en svært autentisk sjarm, da den ikke er like besøkt som noen av naboøyene. Mangel på de helt store internasjonale flyrutene og enorme resorts gjør at mange foretrekker andre øyer i Karibien. De seneste årene har Martinique dog havet på flere og flere internasjonale rutekart både fra Europa og USA, såom det er en uturistet perle dere er på jagt etter så bør dere reise til martinique snart, for øya er definitivt i utvikling.

5

Raske fakta om Martinique

Fact # 01

Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

28O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

26O

Fact # 03

Valuta

EUR

Visste du, at vulkanen Mount Pelee er det høyeste punktet på Martinique? Vulkanen er 1397 meter høy?

Vidste du, at den tidligere hovedstaden - Saint-Pierre - i 1902 ble ødelagt av et vulkanutbrudd, som drepte byens innbyggere utenom en fange i det lokale fengsel? Idag er hovedstaden Fort De France?

Fact # 04

Innbyggertall

400.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

550,-

Andre reisemål

Bahamas

Karibien

Bahamas

St Lucia

Karibien

St. Lucia

Jamaica

Karibien

Jamaica

Aruba

Karibien

Aruba

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)