Få skreddersydd

Din reise til Mauritius

image

“Jeg tror, at Gud først skapte Mauritius og deretter paradiset som en kopi av derav”.

Mark Twain sa engang dette om Mauritius og det må sies å være den perfekte beskrivelsen av denne lille perlen i Indiahavet. Her er nydelig badestrender, krystallklart vann, vill natur, gode shoppingmuligheter og noen av den mest smakfulle maten dere kan forestille dere. Mauritius har noe for enhver eventyrer! Lokalbefolkningen her er dessuten vennlig og imøtekommende, og byene ikoniske og fulle av historie. Et sant paradis!

 

Det er et mekka for småbarnsfamilier med langgrunte strender, rolig hav og silkemyk sand rett ut for hotellet. De fleste av hotellene her har underholdningsteam, som sikrer at både store og små koser seg dagen lang. Dere kan også her kaste dere ut i et vell av sportgrener her – især snorkling og dykking er ekstremt populært. Eller oplev Chamarel, som faktisk er ørken og en helt unik en av slagsen – her er sandet nemlig kjent for å bestå av ulike farger. Stedet kalles derfor også for “Seven Coloured Earth”. 

 

Dette reisemål er populært for folk over hele verden, og ett av de helt store trekkplastere er definitiv de fantastiske strendene her. 

 

Din reise til Mauritius

 • Vannsport
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Natteliv
 • All-Inclusive
 • Golf
 • Shopping
 • Barnevennlig
image

VANNSPORT:

På Mauritius kan dere kaste dere ut i et vell av sportgrener. Prøv paragliding, hvor dere svever i lufta over det frodige og grønne landet og ser ut over sukkerrørsplantasjer, de hvite sandstrendene og det blå havet. Eller hva med å prøve ut talentet på vannski eller surfing? Mauritius er en mekka for vannsport hvor bare fantasien setter grenser.

image

NATUR:

Er dere naturelsker? Så kom til Mauritius. Her kan dere vandre gjennom frodig skog, hvor dere vil oppleve fargerike blomster, planter, imponerende trær, tropiske dyr og magiske fossefall. Ét av de mest populære og spektakulære syn på Mauritius er Chamarel. Chamarel er faktisk ørken, men en helt unik en av slagsen. Her er sandet nemlig kjent for å bestå av ulike farger og stedet kalles derfor også for “Seven Coloured Earth”.

image

KULTUR:

Mauritius’ kultur er generelt sett basert på den enorme mangfoldigheten i befolkningen, hvilket også er grunnen til at det ikke finnes en offisiell religion på øya. Hinduisme er en av de større, men det er også store grupper med både kristne og buddhister. Når dere kjører rundt på Mauritius vil dere kunne se noen likeheter fra India. Faktisk bliver Mauritius ofte kalt for ”India Deluxe”, fordi man rundt på øya finner mange templer og kirker.

image

STRAND:

Mauritius er et populært reisemål for folk over hele verden og ett av de helt store trekkplastere er definitiv de fantastiske strendene her. Strendene minner om de dere også finner i Karibien, med kritthvit sand og turkisblå vann, så her kan dere virkelig koble av og nyte livet. Noen av de beste strendene på Mauritius ligger på nord og vestkysten, hvor Grand Baie og Flic En Flac er de mest populære områder. På den sørlige delen av øya ligger Le Morne, som er hjemsted for fantastisk flotte luksusresorts, hvor imot at dere på østkysten kan finne en av våre favoritter Belle Mare Beach.

image

DYKKING / SNORKLING:

Snorkling og dykking er ekstremt populært på Mauritius. Langs vestkysten finner dere koraller helt tett på strendene, som gjør at dere kan svømme rett og nyte synet av det fargerike undervannslivet. I tillegg er det mange gode dykkerspot ut for kysten, men disse må dere ut med båt for å oppleve.

image

NATTELIV:

Nattelivet på Mauritius kan være akkurat så rolig eller vilt som dere ønsker det. I nord ligger Grand Baie som er kjent for shopping, strender og et energisk natteliv. Her er det et stort utvalg av barer, nattklubber og annen underholdnin. I Flic En Flac lenger ned langs kysten er Kenzi Bar en lokal favoritt.

image

ALL INCLUSIVE:

På Mauritius er det mange og gode muligheter for å bo på et hotell som tilbyr all inclusive. Her tilbyr alt fra standard 3-stjernede resorts til eksklusive 5-stjernede hoteller nemlig muligheten for et opphold på All Inclusive, hvor dere ikke skal bekymre dere om hvor dere har lagt ifra deres lommeboka. All mat og drikke på hotellet er inkludert. Og fordi det har blitt et svært utbredt og populært konsept, er det godt utviklet og derfor ofte svært god verdi for pengene med mulighet for å spise døgnet rundt og flere restauranter å velge mellom på hotellene.

image

GOLF:

Spredt over hele Mauritius og ofte ved de mest luksuriøse resorts, ligger de grønneste golfbaner, som naturligvis er svært populære blant turister og golfentusiaster. Ved Shangri-La hotellet ligger Le Touessrok, som er designet av Bernhard Langer. Omgivelsene ved denne golfbane er noen av de beste i hele verden. Annesteds på Mauritius er Heritage Golf Club, Anahita og Belle Mare Plage som også er golfbaner i verdensklasse.

image

SHOPPING:

Vesker, klær, sko, smykker, perfyme og lokale souvenirer. Uansett hva dere er på jakt etter så er det en god sjanse for at dere finner det på Mauritius. I Grand Baie ligger det småbutikker og bazarer gjennom hele byen. Lenger sørover ved hovedstaden Port Louis, finner dere også kjøpesenteret Bagatelle Mall of Mauritius som er det største på øya.

image

BARNEVENNLIG:

Mauritius er et mekka for småbarnsfamilier som ønsker langgrunte strender, rolig hav og silkemyk sand rett ut for hotellet. Et godt eksempel på dette er Pereybere Beach, som også er de lokales favorittstrand, og hvor det finnes mange familievennlige hoteller. For nettopp hotellene på Mauritius er ofte også svært godt tilrettelagt for familier, med mulighet for å bo i store leiligheter, suiter. De fleste av hotellene har også underholdningsteam som sikrer at både store og små koser seg dagen lang.

5

Raske fakta om Mauritius

Fact # 01

Gj. snitt. temperatur sommer (MAJ-OKT)

25O

Fact # 02

Gj. snitt temperatur vinter (NOV-APR)

30O

Fact # 03

Valuta

MUR

Visste du at Mauritius er det utviklingsland i verden, hvor befolkningen lever lengst? De blir i gjennomsnitt 73 år gamle.

Visste du at Mauritius' primært eksporterer sukkerrør, som også utgjør ca. 85% av landet på øya?

Fact # 04

Innbyggertall, mio.

1,3

Fact # 05

Ca. Daglig matbudsjett pr. person

550,-

Andre reisemål

Seychellerne

Det Indiske Havet

Seychellerne

Maldiverne

Det Indiske Havet

Maldivene

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)