Få skreddersydd

Din reise til St. Lucia

image

St. Lucia kan best av alt sammenlignes med en stor oase.

Her finner dere nemlig imponerende regnskog, flotte gyldne sandstrender, sjarmerende fiskelandsbuer og flotte hoteller. I tillegg er øya kjent for å være en seilers paradis, og det er til å forstå når man ser de mange buktene. Bl.a. Marigot Bay – en av Karibiens flotteste. 

 

Øya er Karibiens skjønnhetsdronning. Her kan du svømme i det smaragdgrønne havetved Reduit Beach, eller utforske undervannslivet ved Anse Chastanet Marine National Park, eller oppleve The Pitons – en av Karibiens største naturattraksjoner. De to vulkaniske skulpturene heter henholdsvis The Petit Piton og The Gros Piton– som betyr den lille og den store. Hvis man skulle skrive en bok om Karibien burde det være et eget kapittel om naturen på denne øy!

Din reise til St. Lucia

 • Vannsport
 • Natur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • All-Inclusive
 • Barnevennlig
 • Uturistet
image

VANNSPORT:

Stand Up Paddle Boarding, vannski, kajakk, tubing og wake-boarding. Ja, mulighetene er mange på St. Lucia. Det meste vannsport foregår på øyas nordvest kyst, hvor dere finner det mer turistede området Rodney Bay. Her er det solbading, gøy og moro hele dagen lang på ekte karibisk vis, til vanns, til lands og i luften.

image

NATUR:

Hvis man skulle skrive en bok om Karibien burde det være et eget kapittel om naturen på St. Lucia. Her er alt fra vandring ved The Pitons til regnskogen ved Soufriere Pigeon Island National Park. Dere kan oppleve alt fra aper og vulkaner til fossefall og tropisk regnskog. Vi anbefaler å leie en bil og kjøre øya rundt, eller blir med på en av de mange guidede turene i det høye som lave og frodige terrenget.

image

STRAND:

Strendene på St. Lucia består ofte av et gyldent finkornet strand med gode fasiliteter. En av øyas beste ligger ved Reduit Beach, i Rodney Bay. I tillegg finner man noen av Karibiens fineste bukter, bl.a. Marigot Bay, hvor vannet har en nesten magisk turkisblå farge. Andre spektakulære strender inkluderer også Anse Chastanet, hvor dere også kan oppleve gode snorkle og dykkemuligheter rett ut for stranda.

image

DYKKING / SNORKLING:

Et av de beste områdene for snorkling på St. Lucia er rundt de to pitons. Her finner man et vakker undervannsliv i form av alverdens fisk, koraller og mye mer. Den mest utrolig snorklingen og dykkingen finner dog sted ut fra Anse Chastanet stranden på vestkysten av St. Lucia. Her kan dykkere bl.a. se alt fra hjernekoraller til myke koraller, imens eksotiske fisk som goatfish, wrasse, chromis svømmer forbi.

image

ALL INCLUSIVE:

På St. Lucia er det et bredt utvalg av all inclusive hoteller. Mange ligger langs de flotte gyldne sandstrendene på vestkysten, og flere av de – bl.a. Sandals Regency La Toc Sandals Grande St. Lucian og The Body Holiday, byr på noe av det mest ekstravagante all inclusive dere kan tenke dere. All inclusive resorts byr generelt på et stort utvalg av restauranter, akkurat den drinken dere har lyst på og fantastiske muligheter for underholdning og vannsport.

image

BARNEVENNLIG:

Som vi tidligere har omtalt, så er St. Lucia i bunn og grund én stor regnskog med enkelte små byer og strender som skjulte perler inni mellom. Barna vil elske den karibiske sjarmen samtidig som de kan oppleve dyr som papegøyer, vestindiske sjøkyr, leguaner og havskilpadder. Hotellene på øya er svært flinke til å ta vare på store som små, så her vil barna være i gode hender.

image

UTURISTET:

Hvor det i nordvest ikke er spesielt uturistet, så det er andre områder hvor man aldri skulle tro at en turist har sat føttene sine. På vandreturer gjennom regnskogen kan dere fort ende opp med å kun høre deres egne tanker og lyden av papegøyer, flaggermus og fuglesang. St. Lucia er nemlig en god blanding av utvikling og ekte karibisk sjarm på sitt beste. Vi anbefaler å ta turen ut til en av St. Lucias flotteste historiske severdigheter- Pigeon Island National Park. Denne lille øya ble brukt som utkikspost, hvor britene kunne følge med i frankmennenes ferd på den nærtliggende øya Martinique.

5

Raske fakta om St. Lucia

Fact # 01

Gj. Snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

29O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

27O

Fact # 03

Valuta

XCD,USD

Visste du, at den mest populære sporten på St. Lucia er cricket?

Visste du, at alle barn i alderen 5 til 15 år må gå på skolen på St. Lucia? Dette for å opprettholde de høye lese- og skriveferdigheter?

Fact # 04

Innbyggertall

180.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

350,-

Andre reisemål

Aruba

Karibien

Aruba

St Kitts & Nevis

Karibien

St Kitts & Nevis

Tobago

Karibien

Tobago

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)