Få skreddersydd

Din reise til St. Maarten

image

St Maarten, Velkommen til Karibiens kulinariske hovedstad!

Her ligger restaurantene som perler på en snor, hvor de beste finnes på den franske side av øya – St. Martin.

På den nederlandske delen – St. Maarten, kan dere derimot besøke Maho Beach, hvor enorme fly svever knapp 20 meter over hodet ditt, før de lander ved flyplassen rett bak dere.

 

Uansett om dere har tatt turen til St. Martin via cruise eller med fly, så er det et must å besøke hovedbyen på den nederlandske delen av øya, Phillipsburg. Phillipsburg byr på gode shoppe muligheter hvor dere finner alt fra klær til smykker. I Grand Case på den franske siden, er gourmetrestaurantene overalt å finne. Blant de beste finner dere i Orient Bay, Long Bay og Mullet Bay. St. Maarten/St. Martin er en av de mest utviklede øyene i Karibien, men også en av de flotteste.

 

Reis til St. Martin hvis dere elsker nydelig mat, vakre strender og en av Karibiens mest imøtekommende lokalbefolkninger.

Din reise til St. Maarten

 • Vannsport
 • Kultur
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Natteliv
 • Shopping
 • Barnevennlig
 • Gourmet
image

VANNSPORT:

På St. Martin finner dere mange muligheter for å dyrke vannsport. På både den franske og nederlandske siden siden kan dere for eksempel wakeboarde, windsurfe, leie kajakk og vannscooter. Stand Up Paddle er også en sport som blir mer og mer populær og ikke minst en fantastisk måte å se området litt fra avstand på.

image

KULTUR:

Kulturen på St. Martin/St. Maarten stammer i høy grad fra britene, franskmennnene, nederlendere og vestafrikanere. Øya er et multikulturelt samfunn, hvor europeere vil se mange likheter fra deres hjemland. Selvom St. Maarten og St. Martin faktisk ligger på samme øy, så er det to ulike nasjoner. Rundt om på øya er det vil dere flere steder se monumenter som markerer skillet, men om dere ikke ser etter de er det fort gjort å ikke legge merke til at dere har krysset grensen.

image

STRAND:

Over hele St. Maarten/St. Martin kan dere oppleve vakre hvite sandstrender. Strender som Grand Case Beach, Orient Bay og Mullet Bay er godt besøk av turister såvel som de lokale. Den mest populære stranda er dog Maho Beach på St. Maarten – men ikke på grunn av det lyseblå lune havvannet, men på grunn av flyplassen som ligger rett bak. Dette er nemlig stranda, hvor dere hver dag kan se alt fra små sportsfly til KLM’s boeing 747 jumbojet sveve 20-30 meter over hodet på deg, før den lander ved Princess Juliana Airport. Når flyene er klare for take off, er det med motorene rett ut mot stranda og gjestene. Kraften er enorm, og her er det almenn kjent at man kan miste alt fra hatt og briller til vesker og håndkler om man ikke er oppmerksom. En morsom og unik opplevelse.

image

DYKKING / SNORKLING:

Hvis dere liker å se skipsvrak og havskilpadder, så er St. Martin verdt et besøk. På den franske siden av øya kan dere nemlig dykke ned til store skipsvrak, som ligger spredt langs kysten ved Grand Case. Samme sted kan dere være heldig å spotte havskilpadder og delfiner, som fritt svømmer rundt i det turkise havet. Siktbarheten på St. Martin er helt utrolig, hvor dere på gode dager kan se opp til 100 meter frem.

image

NATTELIV:

St. Maarten/St. Martin har et av de mest eksentriske og multikulturelle natteliv i hele Karibien. Her kan dere både oppleve lukseriøse lounges, koselige strandbarer og heftige nattklubber. Det beste nattelivet på den franske side er ved Orient Bay og Grand Case, hvor Simpson Bay og Maho Beach alltid er klar til ønske dere velkommen til en god fest på den nederlandske siden.

image

SHOPPING:

Shopping er en av de største grunnene til at tursitene ellesker denne flotte øya. Her finner dere utallige butikker som selger skattefrie varer, smykkebutikker, merkeklær og souvenirer og mye mer. Den beste shoppingen finner dere ved Phillipsburg på den nederlandske siden, hvor butikkene Caribbean Gems, Shopper’s Haven og Ocean Jewelers II er ekstremt populære blant lokale og turister. I Grand Case på den franske siden finner dere også gode muligheter, blant annet Tijon Perfume og Busco.

image

BARNEVENNLIG:

St. Maarten/St. Martin er fylt med barnevennlige hoteller og aktiviteter. Ta med barna ned til Maho Beach som vil elske det å se de store flyene lande rett over hodet. Eller ta turen ut til den lokale sommerfuglefarm eller finn balansen på et SUP-board. De beste barnevennlige resorts er bl.a. RIU Palace St. Martin, Divi Little Bay og Oyster Bay Beach Resort.

image

KULINARISK:

St. Martin er hele Karibiens kulinariske hovedstad. Her finner dere de utsøkte gourmetrestauranter, som ligger som perler på en snor i den koselige landsbyen, Grand Case. Måltidene dere får servert her er som regel rett fra grillen, servicen er i topp og det finnes noe for enhver smak. Prøv alt fra fiske tacos til saftige steaks, hvitløksmarinerte snegler og hummer. Det vanskelige er ikke å finne god mat, det er å velge blant de mange restaurantene.

5

Raske fakta om St. Maarten

Fact # 01

Gj.snitt. Temperatur Sommer (MAI-OKT)

30O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

28O

Fact # 03

Valuta

USD, EUR, AFL/AWG

Visste du at St. Martin er hele Karibiens kulinariske hovedstad?

Visste du, at St. Maarten/St. Martin er det minste landområdet i verden der det finnes to nasjoner?

Fact # 04

Innbyggertall

85.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

550,-

Andre reisemål

Martinique

Karibien

Martinique

Guadeloupe

Karibien

Guadeloupe

Cayman Islands

Karibien

Cayman Islands

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)