Få skreddersydd

Din reise til Turks & Caicos

image

Uspolerte øyene!

Har dere også lyst til at besøke et sted med ubeskrivelig vakre strender, hvor kun få mennesker bor, hvor øyene er uspolerte og naboen ikke har været? Da er Turks & Caicos kanskje noe for dere. 

Landet heter ikke Turks & Caicos for ingenting. Her finnes nemlig mer enn bare den verdenskjente stranda Grace Bay på øya Providenciales.

 

Denne destinasjon består av mange småøyer, hvor det bor ytterst få mennesker som er med til å prege den fredlige sjarmen her. Dere kan snorkel og dykke akkurat så lenge dere orker, for er her fantastiske sites med skipsvrak og et imponerede dyreliv under vann.  Kysten er fylt med fargerike fisk, spesielle koraller, fascinerende skipsvrak og et dynamisk undervannsliv – faktisk har øyene det mest omfattende koralrev i verden. 

 

Fra den stille øya Grand Turk som kun våkner når cruiseskipene legger til, og videre til det sørlige Caicos hvor dere finner uberørte sandstrende, utallige skipsvrag, koraller, fisk og mye mer.

Denne destinasjon er ikke kun et paradis for nygifte på deres bryllupsreise. Familier kan også med fordel reise til bl.a. Providenciales og få en opplevelse for livet.

 

En reise hertil vil bli noe helt særlig dere neppe har opplevd andre steder. 

Din reise til Turks & Caicos

 • Vannsport
 • Strand
 • Dykk/Snork
 • Golf
 • Barnevennlig
 • Uturistet
 • Ekstravagant
image

VANNSPORT:

Kitesurfing, verdens raskest voksende vannsport, er en av de mest populære i Karibien, og på Turks & Caicos er dette ikke et unntak. Her kommer en kitesurfers drøm i oppfyllelse, hvor havet er krystallklart og strendene er langgrunne. Det beste kitespot er på Long Bay Beach, som ligger på den motsatte siden av populære Grace Bay. Vi anbefaler å kontakte Turks & Caicos Kiteboarding, som noen av de beste og mest kompetente innen sitt felt, og gjerne hjelper dere uansett om dere er nybegynder eller pro. Dere vil bli tatt godt imot av hyggelige folk som gjerne viser frem øya.

image

STRAND:

Selvom Turks & Caicos byr på overraskende mange aktivitetsmuligheter, så handler livet her ibunn og grunn om å nyte det fantastiske strandlivet. Uansett hvor dere ser så vil dere så og si være omgitt av fortryllende strender, og vi an på det varmeste anbefale et besøk til Grace Bay, Sapodilla Bay og den spektakulære Pine Cay. Grace Bay på Providenciales er den mest populære på øyene og er av mange kjent for å være den fineste stranden i hele verden. Sanden er silkemyk, vannet er krystallklart og omgivelsene er tropiske. Andre nydelige strender finner dere også på South Caicos, hvor man bl.a. finner det koselige sentrum i Cockburn Town. På Middle Caicos bør man dessuten besøke Mudjin Harbour med hele 5 kilometers perfekt kystlinje.

image

DYKKING & SNORKLING:

Kysten ut for Turks & Caicos er fylt med fargerike fisk, spesielle koraller, fascinerende skipsvrak og et dynamisk undervannsliv. Faktisk har øyene det mest omfattende koralrev i verden.
Her er fremragende siktbarhet, uspolerete koraller og mange turoperatører, som stolt viser frem deres prisvinnende dykke og snorkledestinasjon. Skipsvrak ligger på bunnen av havet hele veien fra de nordligste til de sørligste øyene. For de som elsker å oppleve livet under vann så er Turks & Caicos et sant paradis.

image

GOLF:

Selvom Turks & Caicos primært er et reisemål for en solferie, så er her også gode muligheter for å spille golf. Vi anbefaler å kontakte Provo Golf Club på Provodenciales. Denne par 72 18-hullers golfbane ligger flott til ut mot det lyseblå havet. Banen kjennetegnes som urfordrende og spektakulær på grunn av designet og beliggenheten.

image

BARNEVENNLIG:

Turks & Caicos er ikke kun et paradis for nygifte på deres bryllupsreise. Familier kan med fordel reise til bl.a. Providenciales og få en opplevelse for livet. Et av Karibiens beste familieresorts, Beaches Turks & Caicos ligger faktisk he og er en luksuriøs mulighet for dem, som de som ænsker velvære for hele familien. Barna vil kose seg i det silkemyke sandet med sandslott og bading.

image

UTURISTET:

Providenciales er den mest turistede av Turks & Caicos’ mange øyer, men selv her kan dere enkelt finne deres helt eget strandparadis, hvor dere kan nyte lange gåturer langs stranden. På mange av de andre øyene som eksempelvis South Caicos og Middle Caicos er det langt færre turister. Stemningen er avslappet, de lokale nyter den evige sola og de flotte solopp- og nedgangene. Turks & Caicos er en perfekt destinasjon for dere som setter pris på fred og idyll.

image

EKSTRAVAGANT:

Langs den populære Grace Bay finner man grunnene til, at Turks & Caicos også er for de som ønsker seg det lille ekstra. De 5-stjernede og svært private resorts ligger på stripe, og her bør bl.a. The Tuscany, The Venetian The Regent Grand og Seven Stars Resort. Her blir alle drømmer om de vakreste swimmingpools, delikate matopplevelser, luksuriøse værelser og eminent service, oppfylt.

5

Raske fakta om Turks & Caicos

Fact # 01

Gj.snitt Temperatur Sommer (MAI-OKT)

31O

Fact # 02

Gj.snitt. Temperatur Vinter (NOV-APR)

28O

Fact # 03

Valuta

USD

Visste du at Turks & Caicos er et britisk oversjøisk territorium, men at valuta her er amerikanske dollars?

Visste du at du på Turks & Caicos kan oppleve pukkelhvaler som svømmer fra Canada forbi Turks & Caicos og til Den Dominikanske Republikk hvert år mellom Januar og April?

Fact # 04

Innbyggertall

50.000

Fact # 05

Daglig matbudsjett pr. person,

650,-

Andre reisemål

Karibien

Dominica

St Barts

Karibien

St Barts

Guadeloupe

Karibien

Guadeloupe

St Kitts & Nevis

Karibien

St Kitts & Nevis

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
 • CVR Nr.: 37555495
 • Tlf: +47 23 96 51 71
 • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2020 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)