Trenger du gode råd? Les mer om reisen her

Vaksinasjoner & medisin

Vaksinasjoner

Når reisen er bestilt og alt er klart, så er det viktig å tenke på eventuelle vaksinasjoner. I mange land utenfor Europa anbefales eller kreves det bestemte vaksinasjoner.

Det kan eksempelvis være vaksiner for gulfeber, hepatitt A og B eller medisin mot malaria. Enkelte land krever bekreftelse på at du har de nødvendige vaksinasjoner. Det er derfor viktig å kontakte din reisekonsulent hos Caribia Travels i god tid før avreise. Vi kan hjelpe deg med informasjoner om, hvilke vaksiner det anbefales eller er nødvendige for din reise.

Vi anbefaler dessuten alltid lese om reisevaksiner på www.fhi.no for oppdatert informasjon.

Medicin

Ved reiser til utlandet kan det være nødvendig å ha med seg medisin hjemmefra. Ved innreise til enkelte land skal du opplyse om medbragt medisin. Her kan en medisinattest fra din lege være nødvendig. Ta kontakt med din lege for å høre mer om reglene eller gå inn på legemiddelverkets hjemmeside for mer informasjon, www.legemiddelverket.no

 


Reiseforhold og forsikring

Særlige rejseforhold

Vi hos Caribia Travels holder oss naturligvis oppdatert om eventuelle politiske uroligheter eller andre særlige vanskeligheter på ditt reisemål. Vi vil i isåfall videreformidle informasjonene til deg.

Vi følger Utenriksdepartementets anvisninger, hvor særlige reiseforhold gjør seg gjeldende. Du kan alltid spørre din reisekonsulent hos Caribia Travels om eventuelle problemer før avreise.

Du kan dessuten alltid følge med på offisielle reiseråd på utenriksdepartementets hjemmeside, http://www.landsider.no/traveladvice/

Avbestillings- og rejseforsikring

Vi anbefaler alle å være forsikret når man skal ut og reise. Sørg derfor for at du har en gyldig reiseforsikring og eventuell avbestillingforsikring. Vi anbefaler alle våre kunder å forhøre seg ved sitt forsikringsselskap hvordan man er dekket inn, og hvilke løsninger de eventuelt kan tilby. Dette er som regel den billigste løsningen. Vær oppmerksom på at avbestillingsforsikringer alltid skal bestilles senest samme dag som reisen bestilles og betales. 

En god reiseforsikring dekker bl.a avbestillingsforsikring, tap eller skade på baggasje, hjemtransport ved sykdom, utgifter til medisinsk behandling, ulykkesforsikring og en reiseansvarsforsikring.

Ved betaling av reisen med kredittkort er det ofte inkludert en reise og/eller avbestillingsforsikring. Vær dog oppmerksom på at det ved betaling med kredittkort kommer et ekstra gebyr for behandling av transaksjonen. De aller har dog allerede en reise og avbestillingsforsikring hos deres forsikringsselska. Vi anbefaler derfor alltid å forhøre seg hos sitt forsikringsselskap om man allerede er dekket inn før man betaler dyre gebyrer for en forsikring på kredittkortet som likevel ikke dekker ved dobbeltforsikring når uheldet er ute. Vår erfaring er at man er dekket best inn gjennom reiseforsikringer i sitt forsikringsselskap, og dermed slipper for transaksjonsgebyr ved betaling med vanlig bankoverføring.


Valuta og bagasje

Valuta

Det er normalt en fordel å veksle penger hjemmefra for å unngå store gebyrer ved bruk av heveautomater. Ved oversjøiske reiser må du ofte bestille valutaen på forhånd.

Vi anbefaler å ha med den lokale valuta på reisen, da får du mest for pengene dine. Det betyr, at skal du f.eks til Mexico, så bør du ha med mexicanske pesos fremfor amerikanske dollar, som er den sekundære valutaen i landet.

Hvis du er i tvil om hvilken valuta det brukes på din destinasjon, så kontakt Caribia Travels.

Bagasje

Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvor mye bagasje, men kan ha med seg.

Det absolutt beste rådet vi kan gi deg, er å sjekke hjemmesiden for det flyselskap du skal reise med. Da vil du finne presise og oppdaterte informasjoner. Caribia Travels kan naturligvis også hjelpe deg. Bare ring eller send oss en e-post.

Generelt så gjelder følgende regler: 1 stk. Innsjekket bagasje på maks 20 kg, og 1 stk. Håndbagasje på maks 5kg.

Hvis du reiser med spesialbagasje (surfebrett, golfbag, sykkel, etc.), skal dette meddeles Caribia Travels innen avreise og bestilles mot et pristillegg.


Mat ombord på flyet

Mat på oversjøiske flyruter er normalt alltid mat og drikke inkludert. De fleste flyselskaper serverer gratis drikkevarer, et hovedmåltid og en snack ombord. Alkohol må som regel betales for.

Vi anbefaler at du besøker hjemmesiden for det flyselskap du skal fly med for å få mere informasjon om din flyreise. Her kan du, under din bestilling, også tilføye spesielle ønsker til maten.

Caribia Travels hjelper også gjerne med dette om du er i tvil.


Frammøte og Innsjekk i lufthavnen

Caribia Travels anbefaler at man planlegger å være i lufthavnen minst 2½ time før avreise. Selv mindre forsinkelser f.eks. Med offentlig transport kan være skyld i man ikke rekker flyet sitt. For direkte reiser til bl.a. USA fra Oslo Lufthavn anbefaler vi å møte opp 3 timer før avreise, da det i såfall vil være spesielle prosedyrer ved innsjekk.

Du kan eventuelt sjekke inn hjemmefra.

Dette kan gjøres på de fleste hjemmesider til flyselskapene. Når du har sjekket inn får du tilsendt boarding-kort og andre nødvendige papirer direkte til din e-post. Det sparer deg tid i lufthavnen, hvor du isåfall kun skal levere inn din bagasje.


Forsinkelser

Flyforsinkelser skjer alltid når det er mest kjedelig. Er du uheldig, rekker du kansje ikke det neste flyet i forbindelse med en mellomlanding. Normalt vil det ikke bli et problem, og flyselskapene plikter å hjelpe deg videre.

Vær likevel obs på om du skal videre med et flyselskap som ikke er i allianse med det forsinkede flyet (du vil isåfall ha to ulike referansenummer og må sjekke inn på nytt). Da er det ditt eget ansvar å rekke neste det neste flyet, og hvis ikke må du selv dekke utgiftene for en ny flybillet videre.

Flyselskapene har også rett til å komme med tidsendringer eller endre reiseruten på allerede bestilte flybilletter. Ved tidsendringer på mere enn 15 minutter vil du bli informert om dette. Slike tidsendringer og eller ekstra mellomlandinger, er dessverre utenfor Caribia Travels sin kontroll.

Kontakt derfor altid flyselskapet, hvis det skulle oppstå en situasjon. Vi hos Caribia Travels vil naturligvis også gjøre vårt beste for å løse eventuelle problemer.


Mobiltelefoni på reisen

Mobiltelefoni kan være en dyr fornøyelse på reiser til utlandet.

Når du ankommer til din destinasjon, vil du som regel motta en beskjed fra mobiloperatøren din, om hvilke takster som gjelder.

Vi anbefaler å holde et godt øye med forbruket og alltid slå av mobildata så du ikke risikerer å måtte betale i dyre dommer for bruk av internett. En god ide er å bruke den lokale WI-FI på hoteller, restauranter osv.

Myndighetene i USA har i 2014 lanseret en ny regel, om at mobiltelefoner samt alt annet elektronisk utstyr skal være oppladet og mulig å skru på, for å få det gjennom sikkerhetskontrollen. Dette er av sikkerhetsmessige hensyn.


Været på reisemålet

Der Karibien er solsikkert året rundt, kan en tur til New York være noe kjøligere på visse tidspunkter av året. Hvis du ønsker nærmere informasjon om været der du ønsker å reise, og når du bør dra, så ta kontakt oss, og vi vil gi den den informasjonen du trenger.

  • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
  • CVR Nr.: 37555495
  • Tlf: +47 23 96 51 71
  • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2019 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)