Pass, visum & SFI

Pass og visum

Det er den reisendes plikt å undersøke pass/visumbestemmelser, og påse at pass og visum er i orden samt å ha med seg gyldige reisedokumenter. Barn må ha eget pass.

Caribia Travels har ansvar om å informere på best mulig måte om visumregler for EU/EØS borgere som reiser til utlandet, men kunden må også forsikre seg om slike regler. Pass må til mange land være gyldig i de 6 påfølgende månedene før avreise fra Norge.

Alle som reiser til eller via USA, skal minimum 72 timer før reisen påbegynnes, søke om forhåndsgodkjenning til innreise eller transitt online via systemet ESTA https://esta.cbp.dhs.gov/esta.

Man får som oftest et elektronisk svar på søknaden i løpet av kort tid (typisk innenfor et par minutter). Godkjent søknad er gyldig for innreise i 2 år med mindre passet byttes ut.

Bemerk at ESTA søknaden koster USD 14 som betales online i selve søknaden.Det kreves visum for opphold i USA på mer enn 90 dager. Hvis man tidligere er straffedømt i Norge, må ambassaden også kontaktes før innreise til USA. Når det gjelder andre nasjonaliteter, eller andre destinasjoner så bør dette også sjekkes med evt. konsulater eller ambassader.

Vær oppmerksom på, at det ofte kreves visum/innreisetillatelse i forbindelse med transitt. Visumformalitetene skal være i orden før avreise og kunne dokumenteres ved check in i lufthavnen i Norge. Det henvises i øvrig til Utenriksdepartementets anbefalinger og reiseveiledninger på http://www.landsider.no, akkurat som informasjon vedrørende vaksinasjoner kan ses på www.fhi.noTil USA er det innført krav om at alle nordiske turister til USA eller som reiser via eller over USA må ha gyldig elektronisk lesbart pass. Besøkende som ikke har nordisk pass må selv sjekke om de trenger visum til USA. Dette bør gjøres i god tid før avreise.

Den reisende plikter å undersøke visumkrav til de enkelte steder han/hun reiser til eller via. Se også www.landsider.no.

Til USA må du må ha navn og adresse på overnattingssted og skriftlig bekreftelse på dette.

 

SFI – Secure Flight Information

Pr. 31 oktober 2009 innførte den amerikanske lovgivningen anden fase av ”Secure Flight” som medførte en skjerpning av passasjeropplyninger før avreise.

Årsaken er et ønske om å gjøre det så enkelt som mulig for passasjerer å komme seg gjennom den amerikanske innreisekontrollen (immigration).

Flyselskapene er derfor pålagt å registrere opplysninger om deg før avreise til USA (gjelder også for cruisereiser);
Reisendes fulle navn, som det fremgår av passet/reisedokumentet
– Kjønn
– Fødselsdato

Alle opplysninger skal være avgitt senest 72 timer før avreise.

Dersom man ikke avgir overstående informasjon eller avgir ukorrekte opplysninger kan det få store konsekvenser for den reisende og kan i verste fall medføre forbud mot innreise.

Får man et nytt pass etter kjøp av reise, er det kundens eget ansvar å sørge for oppdatering av ovennevnte opplysninger.

 

Caribia Travels kan ikke holdes ansvarlig for sistnevnte.

  • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia
  • CVR Nr.: 37555495
  • Tlf: +47 23 96 51 71
  • Mandag – Søndag kl. 10.00-22.00
© 2019 Caribia.no - Alle priser og informasjoner er veiledende, og vi tar forbehold for feil, prisstigninger, endringer og utsolgte elementer (fly, cruise, hoteller m.m) Medlem af Danmarks Rejsegarantifond (Reg. Nr. 2688)